perjantai 6. huhtikuuta 2012

Sujuvasti kuvia dioihin

Nykyisin netistä löytyy esimerkiksi diaesityksissä käytettäviksi valtavasti cc-lisensoituja kuvia. Kuvien hakemisessa on kuitenkin oma hommansa. Toinen homma on sitten asianmukaisten lähdetietojen merkitseminen. Muutamia päiviä sitten törmäsin Twitterissä Compfightiin, mainioon hakukoneeseen, joka hakee helposti ja nopeasti cc-lisensoituja kuvia Flickristä. Kiitos vinkistä - taas kerran - @ilotimo! Bill Ferriteriltä puolestaan olen oppinut, että kun käyttää cc-kuvia, kannattaa tallentaa kuvista versio, jossa näkyy kuvien lataushetkellä voimassa oleva lisenssi. Kuvien tekijät nimittäin saattavat joskus muuttaa myöhemmin lisenssiä.

Tänään sitten kehittelin omasta mielestäni kätevän polun kuvien helpoksi etsimiseksi ja tallentamiseksi sellaisessa muodossa, että niitä on vaivatonta omissa dioissa käyttää. Tässä askelmerkit:

1. Etsin kuvat Compfightilla
2. Kun sopiva kuva löytyy, otan ruutukaappauksen koko sivusta, niin että kuvan lisäksi näkyy myös tieto tekijästä ja lisenssi.3. Sen jälkeen avaan Skitchin, jolla voi tehdä monenmoista, esim. piirtää ja kirjoittaa kuviin sekä rajata ne sopiviksi. Ensin siis rajaustyökalulla leikkaan Flickristä tallennetusta ruutukaappauksesta vain kuvan, ja siihen lisään tavalla tai toisella lisenssin edellyttämät asiat. Skitch kuuluu Evernote-perheeseen, joten valmiit kuvat voi tallentaa esimerkiksi sinne myöhempää käyttöä varten. Kätevää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti