keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Storify - materiaalit läjään ja jakoon parilla klikkauksella

Nyt tuntuu, että helppo- ja nopeakäyttöisiä työkaluja pursuaa esiin kiihtyvällä tahdilla. Yksi minulle uusista tuttavuuksista on Storify, jota viimeyönä ensi kertaa testailin. En tiedä, miksi sitä oikeastaan pitäisi kutsua. Kyse on alustasta, johon on helppo koota erilaista sisältöä netistä: statuspäivityksiä, twiittejä, kuvia, videoita yms. Väleihin voi liittää tekstejä ja otsikoita, mikä tekeekin siitä opettajalle oivan työkalun. Monenlaista materiaaliahan voi toki koota muillakin välineillä, esim. blogiin tai wikiin, mutta Storifystä houkuttelevan tekee nopeus ja kätevyys. Niin materiaalin hakeminen kuin lisääminenkin tapahtuu todella helposti ja nopeasti. Myös valmiin tuotoksen jakaminen ja editoiminen edelleen on helppoa. Tuotoksesta saa esimerkiksi upotuskoodin. - jota tosin en saanut toimimaan ainakaan täällä Bloggerissa. Tuotoksen viemisen Wordpressiin tai Posterousiin pitäisi myös onnistua, mutta en ole vielä ehtinyt testata.

Ainakin opettajalle itselleen Storifystä on paljonkin iloa. Sen avulla on esimerkiksi helppoa tehdä oppilaille erilaisia aineistotehtäviä. Jos oppilaiden tuotosten julkaisuluvat ovat kunnossa, Storifyn avulla on helppo koota yhteen myös oppilaiden tuotokset aiheesta x, ja Sorifyn avulla voi siis tehdä helposti esim. erilaisia luokka- ja koululehtiä. Tällöin opettaja hoitaa siis koostamisen. Ainoa, mistä en uskalla sanoa mitään, on ajatus siitä, että oppilaat itse käyttäisivät palvelua. Storifyn käyttö edellyttää käyttäjäksi rekisteröitymistä/tilin luomista ja sehän tunnetusti on somen koulukäytössä kaikkein suurin kompastuskivi. Tästä aiheesta kannattaa lukea Tarmo Toikkasen tuore OTO-kirjan blogipostaus Tarvitaanko vanhempien lupa oppilaiden verkko-opiskeluun.

Tässä Storifyllä noin viidessä minuutissa koostamani pläjäys luovan kirjoittamisen resurssejaStorifyn kanssa samassa sarjassa painii myös Scoop.iT!, jolla puolestaan kokeeksi kokosin verkkokirjoittamiseen liittyviä lähteitä. Scoop.it!:n vahvuutena on, että siihen saa myös appsin. Toinen mielestäni hyvä puoli Scoopitissa on se, että julkaisu tulee kahdelle palstalle. Toisaalta tämä on tietysti makuasia. Muuten pikaisen ensikosketuksen jälkeen Storify tuntuu jotenkin miellyttävämmältä ja kätevämmältä. Ilmeisesti myös Flockler on vastaava palvelu, sinne vasta odottelen tunnuksia.

EDIT: Saatuani tämän postauksen postitettua lähetin linkin Twitteriin ja kas, noin kolmenkymmenen sekunnin kuluttua kilahti Gmailiin s.postia Flocklerilta. On tämä ihmeellistä. Kunpa esim. lottovoiton voisi tilata yhtä helposti :-D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti