maanantai 20. helmikuuta 2012

Evernote - friends 4ever!

Lueskelin aamulla Steven Andersonin Blogipostausta, jossa hän estottomasti hehkutti Evernoten autuaaksitekevyyttä. Olin törmännyt Evernoteen jo joskus aimminkin, ja Chromen työkalupalkissa on kököttänyt laajennus, jolla saa kieltämättä kätevästi leikattua talteen mitä vaan. Kesällä tallentelin puhelimeen Lontoon kirpputorilistoja, mutta sen koommin en ollut Evernotea käyttänyt. Anderson oli niin vakuuttava, että päätin yrittää uudestaan.
Ryhdyin siis lueskelemaan Evernoten sivuja ja ensitöikseni asensin tietokoneelleni laajennuksen, jolla työpöydälle voi lisätä keltalippuja. Kätevää! Sen jälkeen aloin käydä läpi matkapuhelinsovelluslistaa.

Seuraavat vimpaimet tarttuivat matkaan:

1. EverClipper, jolla voi muokata kuvia ja lähettää ne sitten Evernoteen

2. FastFinga, jolla voi luoda käsinkirjoitettuja muistiinpanoja ja lähettää Evernoteen. Mukaan voi liittää myös esim. kuvia ja näppäimistöllä näpyteltyä tekstiä.

3. Seesmic, jolla voi seurata Twitter- ja Facebook-virtoja ja tallentaa parhaat palat Evernoteen. Twitteristä voi jakaa sisältöä Evernoteen myös laittamalla seurantaan @myEn, ja noudattamalla sieltä tulevassa DM:ssä olevia ohjeita.

4. Snap Camera, jolla voi lisätä helposti tekstiä kuviin ja lähettää Evernoteen. Ajattelen, että tätä voisi käyttää esim. oppilaiden töiden kommentoimiseen.

5. SoundEver, jolla onnistuu helposti puheen äänittäminen ja lähettäminen suoraan Evernoteen.

Ja jo aiemmin olinkin ladannut Collage-nimisen appsin, jolla tein tuon yllä olevan kuvan suitsait, ja siitäkin pystyy ilokseni jakamaan suoraan Evernoteen.

Alla olevassa kuvassa näkyy Evernoteni näkymä tällä hetkellä. Keskeinen haaste on, miten saada luotua järkevät muistikirjat, niin että sisältö pysyy helposti käytettävänä. Joka tapauksessa luulen, että alkuperäinen ongelmani - miten jakaa kuvia tietokoneelle - on nyt ratkaistu. Kaupan päälle on tullut muitakin hyödyllisiä ominaisuuksia. Nyt jännittää enää se, miten tämä toimii koulun koneella. Iloitsen tästä uudesta tuttavuudesta senkin takia, että tätä kannattaisi varmaan myös oppilaiden harjoitella käyttämään täppäreillä.

2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Myös mun mielestä loistava. Harmitti kuitenkin, että vain maksullisella versiolla voi jakaa.

    VastaaPoista