sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Minustako oppimateriaalin tekijä?

Huomasin sattumalta Opettaja-lehdestä, että Tammi hakee innovatiivisia, osaavia ja aikaansa seuraavia oppimateriaalin tekijöitä. Lähetin aika lailla ex-tempore sinne sähköpostia. Pyydettiin kertomaan millaista materiaalia haluaisin tehdä. No tällaista:

  • Haluaisin tehdä oppimateriaaleja edelläkävijöille :) Haluaisin esimerkiksi kääntää printti- ja sähköisten materiaalien suhteen päälaelleen, eli tehdä etupäässä sähköistä materiaalia ja sitä tukemaan sitten esimerkiksi teema- ja projektivihkoja.
  • Haluisin tehdä avoimia oppimateriaaleja. Miksi eivät kustantajatkin voisi toimia samalla logiikalla kuin monet sosiaalisen median palvelujen tarjoajat ? Eli peruspaketti ilmainen ja mielellään vapaasti levitettävissä ja remiksattavissa, kylkeen sitten maksullista materiaalia.
  • Haluaisin tehdä materiaaleja, joita niin opettajien kuin oppilaidenkin olisi mahdollisimman helppo kustomoida omiin tarpeisiinsa sopivaksi ja koostaa erilaisia ja yksilöllisiä kokonaisuuksia.
  • Haluaisin käyttää hyödykseni liikkuvan kuvan suomia mahdollisuuksia. Tehdä materiaaleja videomuodossa. Videoklippejä. Esim. ruutukaappausvideoita
  • Haluaisin tehdä yhteistoiminnallisille toimintamalleille rakentuvaa ja yhteisöllistä tiedonrakentelua suosivaa materiaalia.
  • Haluaisin tehdä ilmiöpohjaiselle oppimisen idealle rakentuvaa ja oppiaineita integroivaa materiaalia. Miksi ei voisi tehdä esimerkiksi äidinkielen, historian ja kuvaamataidon yhteistä teema- tai projektivihkoa kansiota tms.
  • Haluaisin tehdä materiaaleja, joissa hyödynnettäisiin/huomioitaisiin mobiilin oppimisen mahdollisuudet. Oma mutu-tuntumani on, että noin puolella yläkoululaisista on nettiyhteydellä varustettu puhelin taskussaan.
Roiskaisin sähköpostiin ensimmäisinä mieleen tulleet. Olisi ehkä kannattanut muotoilla huolellisemmin sun muuta,
mutta hauskaa on, kun lehtorilla on varaa olla hieman Hulda Huoleton! Käsitykseni mukaan Tammi on kyllä aika konservatiivinen talo, joten ihme on, jos sieltä mitään kuuluu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti